In articolul următor vă prezentăm câteva aspecte care, cu siguranță majoritatea dintre utilizatorii finali nu le cunosc despre boilerul electric ce îl folosesc zi de zi.

Zgomotul de fierbere, care este dat de depunerile de calcar de pe rezistențele electrice, este normal în funcționarea boilerelor cu apă cu duritate normală sau mare ( apa de puț)?
Depunerile sunt direct proporționale cu duritatea apei și cantitatea de apă caldă folosită. Zgomotul de fierbere se poate reduce folosind rezistențe cu putere mai redusă. Curațarea periodică a depunerilor de calcar sau înlocuirea rezistenței electrice sunt totuși recomandabile în cazul folosirii apei de puț (fantană) cu duritate mare și pot prelungi durata de viață a boilerului dumneavoastră.

Anodul de magneziu se consumă în funcție de calitatea apei și regimul de utilizare
Anodul trebuie verificat anual și înlocuit dacă s-a consumat, pentru a asigura protecția la coroziune a rezervorului boilerului.

Timpul de încălzire este direct proporțional cu volumul de apă (capacitatea boilerului)?
Timpul de incălzire crește odată cu depunerea calcarului pe rezistență și cu cât temperatura apei reci este mai redusă (iarna).

Timpul de încalzire depinde și de respectarea tensiunii electrice de alimentare
O tensiune electrică prea mica va conduce la un timp de încalzire mai mare, iar o tensiune prea mare poate duce la arderea rezistenței.

Dacă boilerele nu sunt dotate cu funcție de auto-sterilizare (anti-legionella), se recomandă, o dată pe lună, încălzirea boilerului la peste 80 grade Celsius pentru cel puțin o oră.

(0)

Conceptul de casă inteligentă prinde contur din ce în ce mai puternic în ultima perioadă, iar smartphone-ul devine încetul cu încetul interfață prin care controlăm diverse dispozitive din jurul nostru, de la automobil și până la centrala din apartament sau casă. În această categorie se încadrează și aplicația Ariston Net pusă la dispozitie de către Ariston Thermo România. Putem spune că ei s-au gândit la ideea de centrală inteligentă, centrală pe care să o controlezi de la distanță.

De ce ai nevoie pentru a putea controla centrala termică de pe smartphone?
Couple_hugging_with_smartphone-950x490

 • Centrală termică în condensare de top din gamele de înaltă eficiență și performanță Ariston EVO (GENUS Premium EVO sau CLAS Premium EVO);
 • Sensys Net – sistem compus din dispozitivul Sensys și din gateway-ul cu un design plat;
 • Instalarea aplicației Sensys Net, crearea unui cont și înregistrarea produsului.

 

Care sunt beneficiile aduse de Ariston Net?
ariston-net

 • control de la distanță al încălzirii locuinței sau apei calde menajere;
 • monitorizarea consumului și programarea eficientă a încălzirii, de aici poți atinge o reducere de până la 25% a consumului de energie;
 • asistență tehnică activă în permanență prin serviciul de asistență la distanță oferit către centrul de service autorizat al Ariston. Ei pot identifica o eventuală problemă de la distanță și programează o vizită la domiciliu în funcție de programul clientului;
 • patru moduri de funcționare – iarnă, oprire cu activarea funcției anti-îngheț, vară și vacanță;
 • pot fi setate temperaturi diferite pentru diverse zone ale locuinței, merge a fi monitorizată temperatura din mai multe imobile prin aceeași aplicație;
 • rapoarte detaliate ale consumului de energie;
 • funcția AUTO optimizează funcționarea în conformitate cu temperatura interioară și exterioară;
 • programare zilnică și săptămânală, setare de temperatură pe timp de zi și noapte;
 • trimiterea de notificări de atenționare dacă apar probleme plus mesaj către centrul de service;
 • aplicația memorează și reamintește când trebuie efectuată verificarea tehnică periodică a centralei termice.

Aplicația AristonNet este disponibilă în AppStore și GooglePlay.
Pentru mai multe informații despre AristonNet, centralele termice compatibile cât și costurile unui astfel de dispozitiv, echipa noastră de profesioniști vă stă la dispoziție cu informațiile necesare.

(0)