Cand vine vorba despre siguranta si confortul casei dumneavoastra, va doriti mereu ce este mai bun. Servicii de calitate, specialisti care sa va inteleaga nevoile si un service mereu pregatit sa va ajute cu asistenta tehnica atunci cand este nevoie. Vestea buna? Cautarile dumneavoastra pentru acel service autorizat care sa indeplineasca criteriile de mai sus si multe altele se apropie de sfarsit cu Professional Service.

Professional Service partenerul dumneavoastra de incredere pentru solutii personalizate si servicii de incalzire si climatizare.

Gandim integrat si va oferim pachetul complet de climatizare, piese de schimb, service garantie şi postgarantie pentru produsele marca Ariston. Iar asta nu e tot. Tocmai pentru ca ne preocupa satisfactia dumneavoastra, venim in sprijinul dumneavoastra cu o serie de beneficii, pe care nu aveti cum sa le ignorati:

Professional Service Service autorizat Ariston Thermo Group

. Astfel, va puteti bucura de avantaje precum garantia calitatii serviciilor sau siguranta interventiilor facute de catre echipa noastra. In plus, aveti certitudinea ca tehnicienii nostri sunt mereu informati de ultimele noutati. Acestia sunt inclusi in programul de formare continua prin cursuri periodice de specializare si perfectionare.

Folosim doar piese originale Ariston

. Stim ca una dintre principalele dumneavoastra preocupari este siguranta. De aceea, in cazul unor lucrari de mentenanta sau de reparatie, cel mai important lucru este increderea in furnizor ca va folosi numai piese originale. Professional Service este service-ul autorizat care va protejeaza investitia, oferind sistemului dumneavoastra de climatizare o durata mai mare de viata.

Asistenta tehnica 365 zile

Confortul casei dumneavoastra nu este un proiect ce se termina odata cu achizitionarea unei centrale termice performante. Pentru un randament energetic eficient si pentru prelungirea duratei de viata, este necesar sa efectuati toate reviziile obligatorii in timp util si sa semnalati din timp orice problema aparuta. Professional Service va este alaturi non-stop pentru urgente sau pentru consiliere, asigurandu-va asistenta tehnica pe toata durata colaborarii.

Program Buy Back centrale termice

. Professional Service incurajeaza inovatia si va indeamna sa aduceti noile tehnologii in casa dumneavoastra. Acum, totul este mult mai simplu prin programul de Buy-Back. Dumneavoastra aduceti centrala veche si achizitionati una moderna, mult mai eficienta din punct de vedere energetic. In plus, beneficiati de 2 ani extra-garantie.

Garantie extinsa pentru centralele termice.

Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, va oferim acum programul de garantie extinsa, ce va asigura buna functionare a centralei termice Ariston o durata indelungata. Va puteti bucura de pana la 7 ani de garantie la achizitionarea unei centrale termice Ariston si iernile vor trece mai usor, fara griji suplimentare.

Professional Service este service autorizat pentru operațiuni de VTP ( verificare tehnica periodica ), ISCIR și PIF

. Pentru pastrarea performantelor echipamentului achizitionat, este importanta semnarea unui contract de verificare si intretinere periodica cu un service autorizat pentru astfel de interventii. In acest fel, aveti certitudinea ca interventiile vor fi facute in conditii de maxima siguranta, respectandu-se procedurile reglementate. Specialistii nostri va sunt alaturi pentru verificarile periodice obligatorii sau facultative. Ingrijirea si verificarea corespunzatoare a sistemului dumneavoastra de incalzire sau climatizare ii prelungesc durata de viata si dumneavoastra va asigura confort, siguranta si economie pe termen lung la facturile de energie electrica.

(0)

Spalarea instalatiilor termice

Spalarea instalatiilor termice

Cu toţii ne dorim o centrală termică modernă, care să eficientizeze consumul de gaz si emisiile de CO2 şi să ne menţină scăzute costurile. Investim în soluţia cea mai potrivită pentru nevoile casei noastre, pentru că, de fapt, investim în propriul confort. Dar asta nu este tot. Pentru ca o centrală sau instalatia termica să rămână performantă pe termen lung, acţiunile noastre nu trebuie să se oprească aici. Întreţinerea centralei si a instalatiei termice termice este unul dintre paşii cei mai importanţi, pentru că aceasta, dacă este bine întreţinută, poate funcţiona până la 15-20 de ani.

Probleme ce pot aparea daca neglijam spalarea instalatiilor termice

Pe lângă verificările tehnice obligatorii la fiecare doi ani, spălarea şi curăţarea instalatiilor termice este un proces recomandat să se facă periodic. Pe parcursul anilor, din diverse motive, apare coroziunea ce afectează buna funcţionare a întregului sistem. Putem să ne confruntăm cu:

 • Randament scăzut
 • Radiatoare funcţionale parţial
 • Zgomot
 • Consum crescut
 • Infundarea completă pe timpul iernii

 

Prevenirea problemelor prin spalarea instalatiilor termice

Pentru a preveni toate aceste probleme, recomandarea noastră este să folosiţi pentru curăţare Protectori Fernox.Compatibili cu orice metale, dar şi cu conductele din plastic. Aceştia au rolul de a inhiba procesul natural de coroziune şi depunere de calcar. Spălarea instalaţiei termice se va face sub presiune, pentru a elimina, uşor şi sigur, depunerile de nămol şi reziduurile de orice natură.

Folosirea produselor Fernox in spalarea instalatiilor termice

Ca metodă suplimentară de protecţie, noi vă sugerăm să folosiţi, după curăţarea chimică, filtrul fernox TF1. Dacă în timpul procesului de curăţare şi spălare chimică, doar aproximativ 80% din depuneri se îndepărtează, trebuie găsită cea mai bună variantă pentru îndepărtarea impurităţilor rămase. Ori folosirea acizilor,însă acţiunea poate fi mult prea corozivă în contact cu metalul sau plasticul conductelor si instalaţiei termice, ori montarea filtrului special conceput. Acesta are scopul de a asigura protecţia suplimentarã pentru pompã şi supape împotriva reziduurilor desprinse, care circulã prin sistem şi care ar putea afecta conductele.

Produse Fernox Recomandate in spalarea instalatiilor termice:

Spalarea instalatiilor termice de catre echipa CPS (Conexiuni Professional Service)

CPS vă poate ajuta cu asistenţa tehnică pentru spalarea instalatiilor termice în conditii de maximă siguranta si la cele mai înalte standarde de calitate.


In cazul in care nu ati gasit informatiile dorite despre Spalare instalatii termice, va rugam sa contactati un consultant Conexiuni Professional Service.  Telefonic la numarul de telefon 021 224 41 41 sau prin e-mail la adresa service@cps.com.ro

 

Va multumim ca ati ales Professional Service!

(0)

Verificarea tehnica periodica a centralei termice

Verificarea tehnica periodica a centralei termice

O veche zicala spune ca “omul gospodar isi face vara sanie si iarna car”, tocmai pentru ca este prevazator si vrea sa anticipeze riscurile. Aplicand pe contextul actual, toamna este anotimpul perfect in care ne pregatim centrala termica pentru sezonul rece. Iar pregatirile presupun, in primul rand, verificarea tehnica periodica a centralei termice pe care, din motive de siguranta, suntem obligati sa o facem periodic.

Cu totii ne dorim confort termic si economii la facturile de energie prin achizitionarea unei centrale termice performante si moderne. Din pacate, nu foarte multi stiu ca pentru a ne bucura de aceste avantaje pe termen lung si in conditii de siguranta, procesul continua si dupa achizitie. Instalarea si intretinerea centralei termice trebuie facute doar cu persoane autorizate, iar verificarea tehnica periodica a centralei termice sunt o parte extrem de importanta din buna functionare.

La cat timp trebuie efectuata verificarea tehnica periodica a centralei termice

Centrala termica este solicitata intens pe perioada iernii, iar uzura si imbatranirea materialelor sunt aspecte pe care vrem sa le cunoastem din timp. Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, necesitatea verificarile tehnice a devenit obligatorie la un interval de maximum 2 ani. Ce trebuie sa stiti este ca, la solicitarea dumneavoastra, aceste verificari se pot efectua si mai des. Recomandarea noastra este ca ele sa fie facute in fiecare primavara si toamna. Mai exact, dupa folosirea intensa a centralei termice pe perioada iernii, dar si dupa repaosul de aproape 6 luni din timpul verii.

In ce consta verificarea tehnica periodica a centralei termice

 • Evaluarea functionarii corecte si sigure a centralei termice
 • Evaluarea functionarii corecte si sigure a dispozitivelor de control, de reglare si siguranta
 • Evaluarea gazelor arse
 • Reglarea instalatiei de ardere si mentinerea conditiilor initiale de instalare

Aceste verificari sunt tinute sub observatie de distribuitorul de gaze, care verifica periodic valabilitatea VTP. In cazul expirarii valabilitatii, acesta va intrerupe furnizarea gazelor pana cand verificarea tehnica este facuta.

Verificarea tehnica periodica a centralei termice este obligatorie?

Important de stiut ca responsabilitatea efectuarii acestor verificari tehnice va apartine dumneavoastra, utilizatorul final. De asemenea, este important sa pastrati toate documentele care certifica verificarea tehnica periodica a centralei termice si care descriu conditiile de exploatare pe toata durata de serviciu a centralei termice, de la prima punere in functiune si pana la scoaterea din uz a acesteia.

Despre obligativitatea efectuarii acestor verificari tehnice periodice veti fi informat prin instruirea initiala, cu ocazia primei puneri in functiune (PIF). Tot atunci veti primi si semna livretul centralei termice. Odata cu semnarea acestui livret, va asumati responsabilitatea de a efectua verificarea tehnica periodica a centralei termice (VTP) la datele programate si de a nu utiliza centrala in lipsa autorizatiilor de functionare. Aceste verificari tehnice periodice vor fi extinse si asupra aparatelor ce au fost instalate inainte de a intra in vigoare prescriptia ternica PT A1 – 2002.

Cine poate efectua verificarea tehnica periodica a centralei termice?

Verificarea tehnica periodica a centralei termice se face numai de catre service-uri autorizate ISCIR.

Documente necesare pentru a efectua verificarea tehnica periodica a centralei termice?

 • Avizul de gaz in care sa fie specificata cota de gaz pentru centrala
 • proiectul dupa care s-a realizat instalatia de gaz care alimenteaza centrala
 • Livretul aparatului si instructiunile de utilizare si intretinere, in limba romana.

Verificarea tehnica periodica a centralei termice consta intr-o serie de masuratori efectuate cu aparate verificate metrologic anual: multimetru, manometru, analizor de gaze, pompa de verificari. Inginerul RVT, in urma interpretarii datelor masurate va poate spune si alte detalii in afara de “admis, ne vedem la urmatoarea verificare peste 2 ani”. Va poate avertiza cand randamentul incepe sa scada si e necesar de avut in vedere o curatare chimica a centralei. O diferenta intre 92% si 85% poate nu pare mare lucru si 85% e inca legal, dar diferenta la factura de gaz e semnificativa.

In concluzie, verificarile tehnice periodice nu sunt un moft. Centrala termica functioneaza in conditii optime, siguranta dumneavoastra este asigurata, iar randamentul centralei este mereu tinut sub control. Dumneavoastra cand trebuie sa va faceti urmatoarea verificare tehnica?


In cazul in care nu ati gasit informatiile dorite despre Verificarea tehnica periodica a centralei termice, va rugam sa contactati un consultant Conexiuni Professional Service.  Telefonic la numarul de telefon 021 224 41 41 sau prin e-mail la adresa service@cps.com.ro

 

Va multumim ca ati ales Professional Service!

(0)

Importanta garantiei extinse pentru centralele termice

Cand vine vorba despre performanta unei centrale termice, in detalii stau cele mai importante aspecte care ne influenteaza decizia de cumparare. Consumul de energie, durata de viata, integrarea noilor tehnologii. Acestea pot fi doar cateva criterii pe care cu totii le-am luat in calcul, la un moment dat, cand ne-am hotarat asupra unui model.

Stim cat de importante sunt aceste aspecte pentru dumneavoastra. Am vrut sa va cunoastem mai bine nevoile si stilul de viata si am efectuat diverse studii de piata. Astfel, putem adapta serviciile oferite conform nevoilor si asteptarilor dumneavoastra. Am aflat ca acum pretul nu mai este singurul factor important, ci mai ales fiabilitatea centralei termice. Gandirea pe termen lung a devenit o practica tot mai des intalnita. In contextul in care durata de viata a unei centrale termice este, in medie, de cca. 10 ani, serviciile post-vanzare au o importanta ridicata.

Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, va oferim acum programul de garantie extinsa, ce va asigura buna functionare a centralei termice Ariston o durata indelungata. Va puteti bucura de pana la 7 ani de garantie la achizitionarea unei centrale termice Ariston si iernile vor trece mai usor, fara griji suplimentare.

Pachetul de garantie extinsa cuprinde o serie de beneficii pentru dumneavoastra: specialistii Ariston Service va asigura suportul pe toata perioada de garantie, in caz de vreo defectiune primiti piese de schimb originale Ariston, eliminati costurile neprevazute in exploatarea echipamentului termic si aveti si acces la o linie telefonica pentru urgenta. Pentru a va bucura de toate aceste avantaje, mecanismul este simplu. Achizitionati o centrala termica Ariston de la unul dintre distribuitorii autorizati Ariston si apelati la un service autorizat pentru a o pune in functiune. De asemenea, puteti inlocui vechea centrala termica cu una moderna si performanta, prin programul Buy-Back. Pentru mentinerea garantiei extinse, este important sa efectuati reviziile tehnice, cu personal autorizat, la un interval de maximum 2 ani.

O centrala termica noua este intotdeauna o investitie, nu o achizitie. Datorita noilor tehnologii incorporate, are o eficienta energetica superioara si un impact redus asupra mediului inconjurator. Astfel, puteti face economii de pana la 35% la facturile de energie electrica, emisiile de CO2 sunt mult diminuate, iar durata de viata a centralei este crescuta. Iar cand totul vine la pachet si cu oferta de garantie extinsa, parca decizia este mai usoara.

(0)

Te uiti pe geam si vezi alb. Auzi in departare vantul si il intuiesti rece, usturator pentru ochi, urechi si extremitati. Este iarna si ninge, parca mult prea devreme, parca mult prea frig. Afara.
Fraza de mai sus sta mereu in spatele fiecarei decizii de a cumpara o centrala termica performanta, moderna. Ne dorim o locuinta calduroasa, in care iarna sa se vada si sa se simta doar de la fereastra. Un cofort atat de la indemana acum, cand tehnologia ne aduce vara inapoi in locuinta, printr-o simpla apasare de buton. Dar este oare suficient?
Stim deja ca centrala termica aduce multe beneficii si ne sporeste confortul. Cand apa calda curenta si caldura din calorifere nu mai sunt demult un lux, ci o necesitate, ne gandim ca se poate mai mult. Vrem sa cerem mai mult de la centrala noastra termica, pentru ca intuim ca are mai mult potential decat ne-a aratat deja. Ne dorim sa o personalizam, sa o adaptam nevoilor noastre, obiceiurilor noastre de consum, tocmai pentru ca ne este aliatul de incredere. Iar pentru o stare de bine pe termen lung, facturile mai mici si siguranta devin acum cuvintele-cheie.
Acum se poate sa ne cunoastem centrala termica mai bine. Se poate sa o evaluam, sa ii verificam consumul energetic, sa ne asiguram ca functioneaza in parametri optimi. Totul intr-un singur raport, atat de simplu de realizat, atat de complex structurat.
Echipa Ariston Service a creat in sprijinul dumneavoastra un raport de consultanta termica personalizat. Prin el, optimizarea consumului energetic se face integrat, de la evaluare la colectare si interpretare de date. Astfel, noi intelegem ca centrala dumneavoastra termica este un mecanism complex, ce nu functioneaza independent, ci in deplina armonie cu locuinta si cu instalatiile de apa si gaz. De aceea, raportul nostru de consultanta termica incepe cu evaluarea tuturor celor trei aspecte, urmarindu-se anumiti indicatori. Pe baza valorilor acestora, se acorda un punctaj, care va reprezenta “personalitatea” centralei dumneavoastra termice. Si pentru ca orice personalitate noua trebuie cunoscuta pas cu pas, dar mai ales inteleasa, un technician Ariston Service va pregati asa-numita “legenda a raportului”. Aici veti putea gasi detaliata starea generala a centralei dumneavoastra, recomandari si sugestii cu pasii pe care sa ii urmati pentru a optimiza consumul.
Curiosi sa aflati mai multe detalii? Accesati cu incredere formularul de mai jos, scrieti-ne un mesaj cu ce asteptari ati avea, iar noi vom reveni in cel mai scurt timp cu o programare.

(0)