large ptk 300dpi

Care este cauza coroziunii?

Coroziunea apare atunci când un metal prelucrat revine la starea sa iniţială de minereu brut. Coroziunea din sistemele pentru apă se produce atunci când două porţiuni ale unui metal cu sarcini electrice diferite intră în contact sau sunt conectate printr-un conductor, ca de exemplu apa.

Cum trebuie procedat?

În apa din sistem trebuie adăugat un inhibitor de coroziune, pentru a reduce viteza de coroziune. Pentru a determina nivelul de protecţie curent, utilizaţi kit-ul de testare Protector Test Kit pentru a măsura concentraţia de inhibitor din sistem.

Adăugarea unei doze prea mari sau prea mici de inhibitor
Deşi producătorii indică doza recomandată pentru un anumit produs, este important să aflaţi cum acţionează un produs atunci când adăugaţi o doză prea mare sau prea mică. Produsele de neutralizare anodică trebuie utilizate într-o doză suficientă pentru a acoperi suprafeţele interne ale sistemului, plus o cantitate suplimentară pentru menţinerea peliculei astfel formate. Dacă doza este mai mică decât cea indicată pentru a asigura o protecţie suficientă, zonele de metal expuse vor continua să se corodeze. Este puţin probabil ca adăugarea unei doze prea mari de inhibitor anodic să aibă efecte negative. Inhibitorii de oxigen şi inhibitorii catodici nu vor avea eficienţă optimă dacă sunt utilizaţi într-o doză prea mică, dar vor asigura protecţia parţială.

Impactul negativ al impurităților

Prezenţa contaminării cu reziduuri de flux decapant, produse de coroziune existente, reziduuri de agenţi de curăţare sau chiar de lichide de spălare poate afecta negativ performanţa unui inhibitor şi poate cauza coroziunea. Pentru a vă asigura că un inhibitor are eficacitate optimă, este recomandat să curăţaţi sistemul înainte de a-l trata. Kit-ul de testare a apei Fernox Water Test Kit sau dispozitivul de măsurare TSD poate fi utilizat pentru a verifica dacă sistemul a fost curăţat şi spălat corespunzător înainte de adăugarea inhibitorului.