Tehnologia este în continuă mişcare, iar device-urile din ce în ce mai performante şi mai precise ne ajută să ţinem pasul cu ea. Atunci când vorbim despre locuinţe inteligente, avem nevoie şi de soluţii inteligente, care economisesc nu doar bani, ci mai ales timp.

Dacă vă doriţi să aveţi mereu situaţia sub control, chiar şi atunci când nu sunteţi acasă, răspunsul este Salus 500 – termostatul inteligent controlat prin internet. Acum este mult mai uşor să optimizaţi temperatura din casă şi apa caldă, având toate informaţiile necesare la un touch distanţă.

Partenerul dumneavoastră de zi cu zi, Salus 500 este uşor de conectat la PC sau la smartphone, oferindu-vă posibilitatea de controlare a centralei prin internet, prin sistemul wireless. Uşor de instalat, compatibil cu orice tip de centrală termică, intuitiv şi eficient, cu un design atrăgător şi modern ce are incorporat display touch screen, termostatul wireless elimină o sursă de stress şi micşorează semnificativ factura la combustibil.

Pentru controlarea centralei termice de pe telefon, termostatul inteligent Salus 500 vine în pereche cu aplicaţia de mobil, disponibila atât pe IoS, cât şi pe Android. Aceasta se instalează rapid şi va funcţiona ca un asistent personal, care, pe de o parte, vă va trimite alerte şi notificări periodice, iar pe de alta, va face posibilă setarea centralei termice direct de pe telefon. Cu ajutorul aplicaţiei de mobil veţi primi, in funcţie de setări, zilnic, săptămânal sau chiar anual rapoarte privind consumul de curent electric, astfel că valoarea facturii nu va mai fi niciodată o surpriză pentru dumneavoastră şi veţi şti mereu cât aţi consumat. În plus, prin numărul mare de funcţionalităţi de care se bucură, puteţi programa centrala să vă încălzească apa caldă la un anumit interval orar, să ia în considerare temperatura din aer atunci când setează căldura şi astfel să se auto-regleze în funcţie de factorii climatici interni sau externi sau să primească alertă prin geo-localizare când sunteţi la o anumită distanţă de casă şi să pregatească apa caldă sau încălzirea.

Termostatul Salus 500 oferă astfel o serie de avantaje ce vor face din casa dumneavoastră un spaţiu confortabil, modern şi customizat termic în funcţie de preferinţele dumneavoastră.

(0)

Ce este ISCIR?

Iniţial înfiinţată ca o organizaţie tehnică de stat, prin Legea nr. 491/12.02.1910 și Legea nr. 1050/04.04.1928, ISCIR sau Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat a beneficiat de-a lungul timpului de numeroase ajustări şi completări ale structurii sale organizatorice. În prezent, ISCIR este organul de specialitate al administrației centrale responsabil în numele statului pentru asigurarea măsurilor de funcționare în condiții de siguranță a instalațiilor sub presiune, a instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil.

ISCIR exercită o serie de funcţii:

  • de autoritate, prin care asigură controlul respectării prevederilor reglementărilor în domeniu și a regimului de autorizare și verificare tehnică;
  • de reglementare, prin care asigură elaborarea actelor cu caracter normativ;
  • de reprezentare, prin care asigură cooperarea și schimbul de informații, pe plan intern și extern, în domeniul său de activitate, potrivit legislației în vigoare.

Ce este autorizatia ISCIR sau verificarea tehnica periodica VTP?

Conform legislaţiei in vigoare, orice deţinător de centrală termică are obligaţia ca la montarea, punerea în funcţiune sau la verificarea acesteia să apeleze doar la firme autorizate, certificate ISCIR. Doar prin suportul oferit de firma autorizată se poate oferi garanţia că montajul s-a efectuat corect, fără riscuri pentru deţinător şi că nu există defecţiuni pentru aparatul în cauză. Odată cu montarea centralei termice se eliberează autorizaţia de funcţionare şi se completează şi livretul aparatului.

Cât este valabilă autorizatia ISCIR sau verificarea tehnica periodica VTP?

Deţinătorul de centrală termică trebuie sa se adreseze unei firme autorizate ISCIR o data la 2 ani, pentru verificarea tehnica periodică (VTP) de bună funcţionare a aparatului achiziţionat, dar şi pentru a reînnoi autorizatia ISCIR.

Ce se intampla daca am autorizatia ISCIR valabila?

In cazul in care sunteti detinator de cetrala termica dar nu aveti autorizatia ISCIR valabila, sunteti pasibil de amenda conform legislatiei in vigoare.

Importanţa deţinerii autorizaţiei ISCIR

Autorizatia ISCIR este singura autorizaţie recunoscută de legislaţia română ce poate certifica montajul corect şi buna funcţionare a centralei termice. Importanţa acesteia vizează în primul rând siguranţa casei şi a familiei dumneavoastră, deoarece personalul autorizat este cel în măsură să sesizeze şi să remedieze orice neregulă la centrala termică. Pe de altă parte, costurile pot scădea semnificativ dacă centrala este setată corect, fapt asigurat de echipa specializată şi autorizată ISCIR.

(0)