fb_pixel
cps intretinere ct

intretinere centrala termica

ariston si chaffoteaux

Intretinere Centrala termica. Ce trebuie sa stii?

Intretinerea unei centrale termice poate fi o provocare pentru multi proprietari, insa cu ajutorul nostru poti avea certitudinea ca acest proces va fi simplu si fara stres. Iti oferim servicii complete de intretinere si reparatii pentru centralele termice, indiferent de producator sau de modelul acesteia.

Ce beneficii aduce intretinerea periodica a centralei termice?

Asigurarea unei intretineri periodice pentru centrala ta termica poate sa aduca multiple avantaje, atat pentru tine, cat si pentru locuinta ta:

 • Cresterea eficientei energetice a centralei. O centrala termica bine intretinuta poate sa consume mai putina energie, reducand astfel costurile de incalzire;
 • Prelungirea duratei de viata a centralei. O intretinere periodica poate sa previna aparitia unor defectiuni sau avarii majore, prelungind astfel durata de viata a centralei tale;
 • Reducerea riscului de avarii si depanari costisitoare. O verificare periodica poate sa depisteze problemele minore inainte ca acestea sa se agraveze, prevenind astfel necesitatea unor interventii costisitoare sau a schimbarii intregii centrale;
 • Mentenanta usoara. O centrala termica intretinuta corespunzator necesita verificari rare si nu necesita actiuni zilnice pentru o functionare corecta;

Pașii efectuați de echipa CPS in procesul de întreținere centrală termică:

Pasul 1: Inspecție inițială
Echipa noastră de tehnicieni autorizați începe prin a efectua o inspecție detaliată a centralei termice pe gaz. Verificăm toate componentele majore și conexiunile pentru a identifica potențiale probleme sau uzură.

Pasul 2: Curățare și degresare
Eliminăm depunerile de murdărie, calcar și alte reziduuri care pot afecta performanța centralei. Curățarea este esențială pentru a asigura o ardere eficientă și pentru a prelungi durata de viață a echipamentului.

Pasul 3: Verificarea sistemului de combustie
Efectuăm o analiză detaliată a sistemului de ardere, ajustând parametrii dacă este necesar pentru a obține o ardere optimă și pentru a minimiza emisiile de gaze nocive.

Pasul 4: Inspectarea componentelor critice
Examinăm ventilatorul, schimbătorul de căldură, senzorii de siguranță și alte elemente esențiale pentru a ne asigura că funcționează corect și în siguranță.

Pasul 5: Verificarea siguranțelor și a dispozitivelor de securitate
Ne asigurăm că toate siguranțele și dispozitivele de protecție funcționează corespunzător, astfel încât să minimizăm riscul de avarii sau situații periculoase.

Pasul 6: Testare și ajustări
Efectuăm teste de funcționare pentru a verifica modul în care centrala răspunde la diferite cerințe de încălzire. Facem ajustări pentru a asigura o distribuție uniformă a căldurii și o funcționare eficientă.

Pasul 7: Verificarea evacuării gazelor arse
Este crucial să ne asigurăm că gazele arse sunt evacuate corespunzător pentru siguranța dvs. și a mediului înconjurător. Verificăm dacă sistemul de evacuare este curat și corect poziționat.

Pasul 8: Raport detaliat și recomandări
Încheiem operațiunea cu un raport detaliat al întreținerii, inclusiv observații, acțiu

Servicii complete de intretinere si reparatii pentru centrala termica

Daca doresti sa te bucuri de un sistem de incalzire eficient si fiabil, iti oferim servicii complete de intretinere si reparatii pentru centrala ta termica. Avem o experienta vasta in domeniu (peste 20 de ani si peste 20 000 de clienti multumiti) si suntem pregatiti sa ne asiguram ca centrala ta functioneaza in conditii optime
Oferim urmatoarele servicii:

 • verificare periodica a centralei termice, pentru a preveni aparitia unor defectiuni sau avarii majore;
 • curatarea componentelor, pentru a asigura functionarea optima a centralei tale;
 • Spalam cu atentie instalatia, pentru a ne asiguram ca toate reziduurile sunt eliminate;
 • inlocuirea pieselor deteriorate cu componente originale, pentru a garanta fiabilitatea sistemului tau de incalzire;
 • Inlocuirea filtrelor de aer, pentru a preveni acumularea de praf si murdarie in componentele interne ale centralei;
 • interventii prompte in cazul unei avarii sau defectiuni;
 • sfaturi utile si recomandari pentru a preveni eventualele probleme ale centralei tale;

Intrebari si raspunsuri despre intretinerea centralei termice

De cate ori pe an trebuie sa efectuez intretinerea periodica a centralei termice?
Recomandam efectuarea unei verificari periodice o data pe an, pentru a preveni aparitia unor defectiuni sau avarii majore.

Ce trebuie sa fac daca observ ca centrala termica nu functioneaza corespunzator?
In cazul in care observi ca centrala termica nu functioneaza corespunzator, este important sa nu incerci sa repari sau sa intervineti asupra acesteia singur. Contacteaza imediat un expert autorizat pentru a efectua o diagnoza si a efectua orice reparatie necesara.

Ce pot face pentru a preveni avarierea centralei termice?
Pentru a preveni aparitia unor defectiuni sau avarii majore, este important sa efectuezi o intretinere periodica a centralei termice si sa respecti instructiunile de utilizare ale acesteia. De asemenea, este important sa nu suprasoliciti centrala termica si sa nu incerci sa faci modificari sau reparatii la aceasta singur.

Cand trebuie sa inlocuiesc centrala termica?
Durata de viata a unei centrale termice depinde de modelul acesteia si de modul in care a fost intretinuta. In general, centralele termice au o durata de viata de aproximativ 10-15 ani. Daca centrala ta termica are mai mult de 10 ani si incepe sa prezinte probleme, ar putea fi momentul sa o inlocuiesti cu una noua si mai eficienta energetic.

Ce poti face tu pentru a avea o centrala functionala, pentru foarte mult timp?
Exista si lucruri pe care le poti face tu, in utilizarea zilnica a centralei:

Evita suprasolicitarea centralei: Incearca sa eviti suprasolicitarea centralei tale termice, prin reglarea termostatului sau prin pastrarea temperaturii la un nivel constant.
Respecta instructiunile de utilizare: Citeste cu atentie instructiunile de utilizare ale centralei termice si urmeaza-le cu strictete, pentru a preveni aparitia unor probleme cauzate de utilizarea incorecta a acesteia.

 In rest, intregul proces de intretinere poate sa fie realizat de noi.  Contacteaza-ne pentru a afla mai multe despre serviciile noastre sau pentru a programa o verificare periodica a centralei tale termice.

contractE DE INTRETINERE CENTRALA TERMICA:

CPS START

25 lei / luna sau 250 Lei / AN sau 400 Lei / 2 ani

 • Interventie prioritara la maxim 48 ore in orele de program (luni – vineri 09:00 – 18:00);
 • Interventie prioritara in afara orelor de program – reducere 40% (luni – vineri 18:00 – 21:00, sambata-duminica 09:00 – 19:00);
 • Consultatie telefonica service;
 • Consultatie la domiciliu pentru lucrari de instalatii termice, sanitare si aer conditionat;
 • Reducere manopera constatare defect – 100%;
 • Monitorizare si asistenta tehnica de la distanta prin aplicatia AristonNet;
 • Revizia tehnica periodica anuala ce va avea loc in perioada mai-septembrie.

CPS BASIC

40 lei / luna sau 400 lei / an sau 640 lei / 2 ani

Suplimentar fata de CPS start:

 • Interventie prioritara la maxim 36 ore in orele de program (luni – vineri 09:00 – 18:00);
 • Interventie prioritara in afara orelor de program – reducere 60% (luni – vineri 18:00 – 21:00, sambata-duminica 09:00 – 19:00);
 • Verificare tehnica periodica conf. PTA1/2010 cu curatare completa (ISCIR);
 • Extindere garantie 2ani (Daca se incheie la PIF);
 • Reducere piese de schimb – 15%; Manopera 20%;

CPS PREMIUM

55 lei / luna sau 600 lei / an sau 960 lei / 2 ani

Suplimentar fata de CPS Basic:

 • Interventie prioritara la maxim 24 ore in orele de program (luni – vineri 09:00 – 18:00);
 • Interventie prioritara in afara orelor de program – reducere 60% (luni – vineri 18:00 – 21:00, sambata-duminica 09:00 – 19:00);
 • Extindere garantie 3ani (Daca se incheie la PIF);
 • Revizie tehnica completa anuala (ce va avea loc in perioada mai-august sau cu ocazia efectuarii de reparatii);
 • Reducere piese de schimb – 20%; Reducere manopera – 50% (in extragarantie);
 • Verificare instalatie de gaz (ANRE).
* Garantia se extinde cu conditia indeplinirii obligatiilor de plata pe toata perioada de garantie si extragarantie
** Lista completa de preturi o puteti consulta pe www.cps.com.ro
*** Revizia tehnica completa anuala va fi programata de comun acord, iar BENEFICIARUL va trebui sa faciliteze asigurarea conditiilor necesare pentru efectuarea acestei operatiuni. Refuzul BENEFICIARULUI de a programa aceasta Revizie Tehnica Completa anuala in perioada prevazuta in acest paragraf conduce la anularea acestei obligati din partea EXECUTANTULUI, dar se poate efectua cu ocazia unei solicitari pentru reparatii.
**** Solicitarea de interventie intr-un interval orar fix (ex. 12:00-14:00) se considera interventie prioritara si se taxeaza la pret intreg (fara a se aplica reducerile din contract)
**** Interventiile de service se platesc la tarifele practicate de CPS si nu beneficiaza de reducerile din abonament, daca acesta nu a fost achitat la timp (neplata) sau a a iesit din perioada de valabilitate.
***** Verificarea instalatiei de gaz se efectueaza impreuna cu verificarea centralei termice. Solicitarea de verificare cu alta ocazie, suplimenteaza costurle cu deplasarea.

In cazul in care nu ati gasit informatiile dorite despre serviciul intretinere centrala termica, va rugam sa contactati un consultant Conexiuni Professional Service la numarul de telefon 021 224 41 41 sau prin e-mail la adresa contact@cps.com.ro

 

Va multumim ca ati ales Conexiuni Professional Service!

PROMOȚII