Pompa de caldura Ariston Nuos 200 EXT

PRECOMANDA

SKU: Pompa de caldura Ariston Nuos 200 EXT Categorie:

Descriere

În varianta cu montaj la nivelul podelei, Nuos este disponibil în următoarele variante: 200l, 250l şi 250l solar cu o serpentină solară de 0,65 m2 şi poate utiliza simultan caldură provenită din aer şi de la soare.
Datorită unui panou electronic de comandă puteţi conecta Nuos 250 la un panou solar cu o suprafaţă cuprinsa între 2 şi 5 m2.

Principii de functionare (tehnologia pompei de caldură) NUOS utilizează aerul admis într-un ciclu termodinamic pentru a încălzi apa din interiorul rezervorului, inversând fluxul termic natural. Fluidul refrigerent utilizat este R134A cu ODP (potenţial de degradare a stratului de ozon) 0; acest lucru înseamnă că este absolut inofensiv pentru mediul înconjurător. Pe parcursul schimbărilor suferite de starea sa fizică şi al ciclurilor de compresie/expansiune, fluidul refrigerent preia căldura conţinută de aerul admis şi o transferă apei din rezervor, chiar dacă aceasta din urmă are o temperatură mai ridicată decât primul.
Acesta este doar procesul inversat faţă de cel utilizat în cazul frigiderelor. Consumul de energie electrică al NUOS este extrem de redus deoarece electricitatea este utilizată doar de către ventilator şi compresor.

Funcţii utile MODUL GREEN
Funcţie ce sporeşte eficienţa energetică. NUOS funcţionează exclusiv în modul pompei de caldură, încalzind apa până la o temperatură de 62°C.

MODUL BOOST
Funcţie ce scurtează timpul de încălzire, sporind astfel confortul. NUOS lucrează împreună cu pompa de caldură şi rezistenţa electrică de 1,5 W, accelerând, în acest mod, procesul de încălzire a apei.
Când se depăşeşte temperatura de 62°C pompa de caldură este oprită iar încălzirea este asigurată de cele două rezistenţe electrice (1+1,5 kW) până la 75°C.

MODUL AUTO
Funcţie ce garantează cel mai bun raport confort – economie de bani. NUOS optimizează logica de comutare între pompa de caldură şi rezistenţa electrică.

FUNCŢIA ANTI-LEGIONELLA
Funcţia anti-legionella poate fi activată lunar pentru a iniţializa un ciclu automat de dezinfecţie. Daca este necesar, NUOS încălzeşte apă menajeră până la o temperatură de 65°C, această temperatură fiind menţinută o anumită perioadă de timp, suficient pentru a distruge un eventual focar al bacteriei ce s-ar putea dezvolta în rezervor.

 


Date tehnice Nuos

 • COP 3,7 cu temperatura aerului de 20°C (EN 255-3)
 • COP 3,1 cu temperatura aerului de 7°C (EN 255-3)
 • Mod pompă de căldură cu funcţionare la temperatura aerului între -5 şi 42°C
 • Gazul ecologic R134A permite atingerea unei temperaturi a apei de maxim 62°C în modul pompă de căldură
 • Condensator înfăşurat în jurul rezervorului (condensatorul nu este imersat în apă)
 • Rezervor interior din oţel emailat cu titan
 • Rezistenţă electrică cu putere dublă din steatit
 • Anod activ (PROTECH) + anod de magneziu
 • Afişaj LCD
 • Funcţii Anti-legionella, Green, Boost, Auto şi setarea timpului de consum
 • Suport bobină şi sondă pentru integrare cu sistem solar şi/sau centrală termică
 • Difuzor ieşire aer multi-diametru integrat
 • Curele de transport integrate

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pompa de caldura Ariston Nuos 200 EXT”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *