fb_pixel
Reduceri!

Fernox Cleaner F3

SKU: 57762 Categorii: ,

140.00lei2,100.00lei

ÎN STOC

Fernox Cleaner F3 este un lichid de curățare eficient, universal, fără spumă, cu pH neutru, care înlătură noroiul, calcarul și resturile existente în sistemele de încălzire centrală pentru a reda eficiența încălzirii și pentru a elimina zgomotul centralei. La instalarea sistemelor noi în conformitate cu reglementările locale și cele mai bune practici, Fernox Cleaner F3 este ideal pentru îndepărtarea reziduurile din apă și orice alte resturi din instalație și ajută la prelungirea vieții centralei și la eficiența sistemului. Este conceput pentru utilizarea împreună cu sistemele de spălare prin purjare, pentru accelerarea procesului de curățare. Este un produs nepericulos, care este compatibil cu toate metalele utilizate în mod normal în sistemele de încălzire, inclusiv aluminiu.
  • Un produs de curățare universală și eficient care poate fi utilizat înainte de punerea în funcțiune a instalațiilor noi sau existente
  • Îndepărtează noroiul, depunerile de calcar și alte resturi din instalație pentru a reda eficiența energetică și pentru a prelungi durata de viață a sistemului și a centralei termice.
  • Când este utilizat împreună cu Protector F1, consumul de gaz necesar încălzirii unei camere scade cu până la 15%
  • Este compatibil cu toate metalele și materialele utilizate în mod normal pentru sistemele de încălzire, inclusiv aluminiu.
  • O sticlă de 500 ml reciclabilă tratează până la 130 litri de apă din sistem (16 radiatoare) și echivalentul a 250 m2 de sisteme de încălzire prin pardoseală
  • pH neutru, formulă nepericuloasă și fără spumă, care este îndepărtată rapid și ușor din sistem - economisind timp la fața locului
Utilizare, montare și dozare

O singură doză de Fernox Cleaner F3 tratează un sistem de încălzire a unei proprietăți de dimensiuni mai mari, de 130 de litri, până la 16 radiatoare, sau 250 mp de sisteme de încălzire sub pardoseală. Pot fi necesare aplicări suplimentare/repetate ale Fernox Cleaner F3 pentru sistemele mai mari, dacă sistemele prezintă mult noroi. Alternativ, se poate utiliza Power Cleaner F8 pentru sistemele foarte murdare.

Mai întâi scurgeți și apoi umpleți întregul sistem cu apă simplă. Pentru rezultate optime, întregul sistem, inclusiv radiatoarele cu alimentare prin picurare, acolo unde sunt instalate, trebuie să poată fi complet scurse. Este de preferat să fie prevăzute temporar robinete de închidere cu alezaj complet cu conectori pentru furtun. Supapele motorizate și controlate termostatic trebuie setate astfel încât nicio parte a sistemului să nu fie închisă în timpul curățării sau clătirii. Descărcările trebuie realizate pentru scurgerea impură și nu la suprafața apei eliminate. Pentru sistemele de ventilare deschise adăugați Cleaner F3 prin rezervorul frontal. Pentru sistemele etanșe adăugați printr-un punct de dozare adecvat sau utilizați Fernox Cleaner F3 Express 400ml.

Fernox Cleaner F3 este a fi utilizat împreună cu o unitate de curățare prin purjare. În acest caz, vă rugăm consultați instrucțiunile producătorului unității. La curățarea sistemelor noi înainte de punerea în funcțiune, agentul de curățare Fernox F3 trebuie circulat timp de cel puțin o oră la o temperatură de funcționare normală. Pentru curățarea sistemelor existente, a noroiul și a reziduurilor, produsul trebuie adăugat și circulat timp de o oră la o temperatură de funcționare normală. Cu toate acestea, pentru a îndepărta depunerile solidificate de oxid de fier și calcar, timpul de curățare poate fi prelungit până la o săptămână în regim normal de încălzire. Dacă după o oră, radiatorul încă are o zonă rece, măriți debitul prin radiator prin închiderea robinetelor de pe celelalte radiatoare.

În unele cazuri, poate fi necesară o dozare repetată sau suplimentară de Fernox Cleaner F3 . Drenați și curățați bine, cel puțin de două ori, până când apa care curge este limpede. La folosirea produsului Cleaner F3 cu mașini de curățarea prin purjare, curățarea ar trebui să fie finalizată în decurs de o oră. Utilizați spălarea dinamică cu apă curată, până când apa care curge este limpede. Reumpleți sistemul adăugând Fernox Protector F1 pentru o protecție de lungă durată împotriva coroziunii și a depunerilor de calcar. În cazul cilindrilor indirecți cu alimentare unică, cum ar fi „Primatic” sau alți cilindri similari, trebuie utilizate substanțe chimice pentru apă potabilă.

„Prin curățarea unui sistem de încălzire centrală utilizând Fernox F3 Cleaner și prin protejarea acestuia utilizând agentul de protecție Fernox F1 Protector, puteți restabili și menține eficiența sistemului reducând cu până la 15% consumul de gaze naturale de fiecare dată când încălziți locuința. Această economisire este echivalentă cu 110 Kg CO2 per casă obișnuită pe an.”*
*verificat independent

Ambalare, depozitare și siguranță

Fernox Cleaner F3 este furnizat în sticle de 500 ml.

Fernox Cleaner F3 este clasificat ca fiind nepericulos pentru sănătatea oamenilor, dar la fel ca toate produsele chimice, nu se va lăsa la îndemâna copiilor. În caz de contact cu ochii sau pielea, clătiți imediat cu multă apă.

Proprietăți fizice / Proprietăți

Culoarea: Chihlimbar
Miros: Ușor aromat
Forma: Lichidă
pH (conc): 6,4
pH (în utilizare) 6,5 – 7,7
SG: 1,145 @ 20°C


In cazul in care nu ati gasit informatiile dorite despre Fernox Cleaner F3, va rugam sa contactati un consultant Professional Service la numarul de telefon 021 224 41 41 sau prin e-mail la adresa contact@cps.com.ro.

 

Va multumim ca ati ales Professional Service!

Informații suplimentare

Brand compatibil

Ariston, Beretta, Bosch, Buderus, Chaffoteaux, Ferroli, Immergas, Vaillant, Viessmann

Destinat pentru

Centrale termice

Material

Plastic

Tip Produs

Solutie chimica

Utilizare

Intretinere si curatenie, Optimizare sistem climatizare

Cantitate

Express 400ml, 500 ml, 10 Litri

PROMOȚII