fb_pixel
Home 9 Articole si noutati 9 Totul despre spalarea instalatiilor termice

Totul despre spalarea instalatiilor termice

de | Articole si noutati | 0 comentarii

Spalarea instalatiilor termice

Spalarea instalatiilor termice este o metoda esentiala pentru asigurarea functionarii eficiente si prelungirea duratei de viata a acestora. De asemenea, aceasta contribuie la protectia mediului inconjurator si la scaderea consumului de energie.

Importanta spalarii instalatiilor termice

Spalarea instalatiilor termice, in special a celor care folosesc apa pentru incalzirea spatiilor, este importanta din mai multe motive. In primul rand, spalarea contribuie la inlaturarea depunerilor de calcar, rugina si alte impuritati care se acumuleaza in timp. Aceste depuneri pot afecta eficienta instalatiei, crescand consumul de energie si costurile asociate. In al doilea rand, spalarea previne aparitia problemelor precum coroziunea si uzura componentelor, prelungind astfel durata de viata a instalatiei.

Procesul de spalare a instalatiilor termice

Spalarea instalatiilor termice se poate realiza in mai multe etape, in functie de tipul si complexitatea instalatiei:

  • Inspectarea instalatiei: inainte de inceperea procesului de spalare, este important sa se faca o evaluare a starii instalatiei. Aceasta etapa implica verificarea componentelor, a etanseitatii si a posibilelor semne de uzura sau coroziune.
  • Golirea instalatiei: pentru a incepe spalarea, este necesar sa se goleasca instalatia de apa. Acest lucru poate fi realizat prin deschiderea supapelor de golire si prin actionarea pompei pentru evacuarea apei.
  • Spalarea cu agenti chimici: in aceasta etapa, se utilizeaza solutii chimice speciale pentru a dizolva si elimina depunerile de calcar si alte impuritati. Solutii precum cele produse de Fernox sunt introduse in instalatie si circulate prin intermediul pompei pentru o perioada de timp specificata de producator. Dupa aceasta, se goleste din nou instalatia pentru a elimina solutia chimica si impuritatile dizolvate.
  • Clatirea instalatiei: dupa eliminarea depunerilor si a solutiei chimice, se umple instalatia cu apa curata si se circula prin sistem pentru a elimina orice reziduuri ramase. Acest proces de clatire poate fi repetat de cateva ori, pana cand apa care iese din instalatie este limpede si fara impuritati.
  • Tratarea apei: pentru a preveni reaparitia depunerilor si a proteja instalatia impotriva coroziunii, este recomandat sa se trateze apa care circula in sistem. Acest lucru se realizeaza prin adaugarea de aditivi chimici, precum inhibitori de coroziune sau anti-calcifiere, in functie de specificul instalatiei si de calitatea apei.
  • Repornirea si verificarea instalatiei: dupa finalizarea procesului de spalare si clatire, instalatia este umpluta din nou cu apa si repornita. Se verifica functionarea corecta a tuturor componentelor si se asigura ca nu exista scurgeri sau alte probleme. De asemenea, este important sa se monitorizeze eficienta energetica a instalatiei si sa se faca ajustari, daca este necesar.

Beneficiile spalarii instalatiilor termice

Spalarea instalatiilor termice aduce numeroase beneficii, printre care:

  • Eficienta energetica imbunatatita: prin inlaturarea depunerilor si a impuritatilor, instalatia functioneaza mai eficient, reducand consumul de energie si costurile asociate.
  • Prolongarea duratei de viata a instalatiei: spalarea previne uzura prematura si coroziunea componentelor, asigurand o durata de viata mai mare pentru instalatie.
  • Confort sporit: o instalatie termica curata si bine intretinuta asigura o incalzire uniforma si eficienta a spatiilor, contribuind la confortul locuitorilor.
  • Protectia mediului inconjurator: o instalatie termica eficienta consuma mai putina energie si genereaza mai putine emisii poluante, avand un impact redus asupra mediului.

Ce se intampla daca este neglijat procesul de spalare a instalatiilor termice?

O instalatie neglijata poate ajunge sas aiba randament scazut, sa produca zgomot, sa consume mai multa energie sau sa aiba zone care nu functioneaza. Tocmai de aceea, este recomandat sa se apeleze la o echipa de profesionisti si la solutii eficiente, cum sunt cele de la Fernox.
Daca vrei o instalatie spalata perfect, echipa CPS (Conexiuni Professional Service) iti pune la dispozitie produse de cea mai buna calitate, asistenta tehnica si o experienta vasta in domeniu.

Afla mai multe despre spalarea instalatiilor termice accesand pagina de servicii “spalare instalatii termice” din sectiunea servicii sau facand click aici.
Pentru consultanta telefonica apelati la unul dintre specialistii nostrii la numarul 021 224 41 41 sau prin e-mail la adresa contact@cps.com.ro
Va multumim ca ati ales Conexiuni Professional Service!

PROMOȚII