Totul despre spalarea instalatiilor termice

Spalarea instalatiilor termice

Spalarea instalatiilor termice

Cu toţii ne dorim o centrală termică modernă, care să eficientizeze consumul de gaz si emisiile de CO2 şi să ne menţină scăzute costurile. Investim în soluţia cea mai potrivită pentru nevoile casei noastre, pentru că, de fapt, investim în propriul confort. Dar asta nu este tot. Pentru ca o centrală sau instalatia termica să rămână performantă pe termen lung, acţiunile noastre nu trebuie să se oprească aici. Întreţinerea centralei si a instalatiei termice termice este unul dintre paşii cei mai importanţi, pentru că aceasta, dacă este bine întreţinută, poate funcţiona până la 15-20 de ani.

Probleme ce pot aparea daca neglijam spalarea instalatiilor termice

Pe lângă verificările tehnice obligatorii la fiecare doi ani, spălarea şi curăţarea instalatiilor termice este un proces recomandat să se facă periodic. Pe parcursul anilor, din diverse motive, apare coroziunea ce afectează buna funcţionare a întregului sistem. Putem să ne confruntăm cu:

  • Randament scăzut
  • Radiatoare funcţionale parţial
  • Zgomot
  • Consum crescut
  • Infundarea completă pe timpul iernii

 

Prevenirea problemelor prin spalarea instalatiilor termice

Pentru a preveni toate aceste probleme, recomandarea noastră este să folosiţi pentru curăţare Protectori Fernox.Compatibili cu orice metale, dar şi cu conductele din plastic. Aceştia au rolul de a inhiba procesul natural de coroziune şi depunere de calcar. Spălarea instalaţiei termice se va face sub presiune, pentru a elimina, uşor şi sigur, depunerile de nămol şi reziduurile de orice natură.

Folosirea produselor Fernox in spalarea instalatiilor termice

Ca metodă suplimentară de protecţie, noi vă sugerăm să folosiţi, după curăţarea chimică, filtrul fernox TF1. Dacă în timpul procesului de curăţare şi spălare chimică, doar aproximativ 80% din depuneri se îndepărtează, trebuie găsită cea mai bună variantă pentru îndepărtarea impurităţilor rămase. Ori folosirea acizilor,însă acţiunea poate fi mult prea corozivă în contact cu metalul sau plasticul conductelor si instalaţiei termice, ori montarea filtrului special conceput. Acesta are scopul de a asigura protecţia suplimentarã pentru pompã şi supape împotriva reziduurilor desprinse, care circulã prin sistem şi care ar putea afecta conductele.

Produse Fernox Recomandate in spalarea instalatiilor termice:

Spalarea instalatiilor termice de catre echipa CPS (Conexiuni Professional Service)

CPS vă poate ajuta cu asistenţa tehnică pentru spalarea instalatiilor termice în conditii de maximă siguranta si la cele mai înalte standarde de calitate.


In cazul in care nu ati gasit informatiile dorite despre Spalare instalatii termice, va rugam sa contactati un consultant Conexiuni Professional Service.  Telefonic la numarul de telefon 021 224 41 41 sau prin e-mail la adresa service@cps.com.ro

 

Va multumim ca ati ales Professional Service!

Views: (1317)